FOTOGRAAF EN STUDIO

Afbeelding fotograaf

Studio

Voldoende ruimte, donkere wanden en een constant klimaat. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van mijn studio. Het is een droom die ik hebben kunnen realiseren na enige aanpassing van de ruimte. En het is de moeite waard geweest: een heerlijke werkplek waar mensen individueel, met zijn tweeën of in kleine groepen gefotografeerd kunnen worden.

Afbeelding fotograaf

Fotograaf

Na 50 jaar hobbyfotografie, diverse cursussen en een eerste prijs in een fotowedstrijd realiseerde ik mij plotseling: ‘Het moest er maar eens van komen’. Ik had mij tot die tijd vooral beziggehouden met landschapsfotografie. Portretfotografie leek een brug te ver.

Tot een van de ruimtes in ons pand aan de Groen van Prinsterstraat 11 in Harlingen leeg kwam te staan. Het was een ideale plek voor een studio. Ik heb mij daar verder ontwikkeld in studiofotografie. En dan met name portretfotografie. Dat is de tak van fotografie waar mijn hart ligt, vooral omdat ik hierbij veel contact heb met mensen. Iets wat ik als verpleegkundige en docent altijd het mooiste van mijn vak heb gevonden.